Toyota Prius plug-in

Gestroomlijnd

Het kan nog zuiniger! De Toyota Prius is al ruim tien jaar hét boegbeeld van milieuvriendelijk rijden. De Prius dankt het succes aan een slimme combinatie van een elektromotor en een benzinemotor. Daarmee verbruikt deze royaal bemeten zakenauto minder dan zelfs de kleinste stadsauto. Toch zag Toyota kans om het verbruik nog eens flink te verlagen: maak kennis met de "Prius plug-in hybrid".

Autotest | Toyota Prius plug-in Gestroomlijnd

De Toyota Prius is er nu ook als plug-in hybrid. Wie beperkte afstanden rijdt (20 km), hoeft daarmee nooit meer te tanken. Voor een langere rit is de vertrouwde hybride-aandrijving beschikbaar.

Plus

  • extreem zuinig
  • prima rijeigenschappen
  • ruim en praktisch

Min

  • iets hoorbaar en voelbaar wanneer accu's worden geladen tijdens het rijden
  • Matig zicht in binnenspiegel
  • Veel betuttelende piepjes en waarschuwingen

Conclusie

De Toyota Prius is nog zuiniger geworden! De Prius was al een mix van elektrische auto en traditionele benzineauto, waardoor het verbruik veel lager lag dan in een gewone auto. Naast de gebruikelijke Full Hybrid is de Prius nu ook leverbaar als Plug-in Hybrid.

Met de plug-in hyrbid ligt de nadruk meer op elektrisch rijden en is het mogelijk om de Prius als een volwaardige elektrische auto te gebruiken. Bovendien geniet de Prius daarmee alle belastingvoordelen van een elektrische auto. Het grote voordeel ten opzichte van een traditionele elektrische auto is, dat de Prius plug-in na het leegrijden van de accu terugvalt op de benzinemotor en in totaal zo'n 1.000 km kan afleggen zonder tanken of opladen.

Toyota Prius+ 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Toyota Prius+

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Toyota Prius PHV PLUG IN SOLAR FACE LIFT 5PLACES

50.520 km - 2019 € 27.990,-

Categorie
Sedan
Brandstof
-
Kleur
Overige
Garage Plattes Pgmbh
St-Vith, BE