Chrysler Neon

Kort Amerikaans

Het zit ze niet mee bij Chrysler. Hollywood schildert Amerikaanse auto's anno 2000 nog steeds af als slagschepen die zich dansend op weke veren van tankstation naar tankstation slepen. In 1994 wilde Chrysler het tij keren met een voor Europa aangepaste Neon. Door een te hoge prijs en te mager uitrustingsniveau bleef de verwachte doorbraak uit. Sinds het najaar van 1999 is er een geheel nieuw ontworpen Neon die in de basisuitvoering al luxer is dan het topmodel van de vorige lijn. Bovendien ligt de prijs zo laag dat het deze keer niet mis kan gaan.

Autotest | Chrysler Neon Kort Amerikaans

De Chrysler Leon weet alle vooroordelen te ontkrachten: het onderstel is niet week, het verbruik niet hoog. Bovendien is de prijs scherp en de uitrusting rijk.

Plus

  • veel waar voor het geld
  • comfortabel
  • zeer ruim

Min

  • standaard geen ABS
  • geen klokje

Conclusie

Zelden riep een testauto zo veel vragen op van omstanders tijdens de diverse fotosessies. De eendaagse reis van America (Limburg) naar Zuid Carolina (Noord Brabant) geeft alle antwoorden. De Neon heeft niet de wegligging van een vliegend tapijt, heeft geen overdadige dorst en de afwerking is niet slordig. In plaats daarvan kent de Neon een veilig en comfortabel onderstel, een net verbruik en heel behoorlijke afwerking.

Desondanks biedt Chrysler de auto nog steeds voor een ongehoord lage prijs aan. Andere merken bieden misschien een even ruime auto, maar dan niet met een 2 liter motor en helemaal niet met zoveel luxe als de Neon biedt. Sla daarom nu toe. Maar vertel het niet verder, want als iedereen het weet gaat Chrysler wellicht een realistische prijs voor de auto vragen ...

Chrysler Neon 2 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Chrysler Neon

2 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Chrysler Neon 2.0i 16v AUTOMAATAIRCONETJESKOOPJE

233.655 km - 2001 € 1.499,-

Categorie
Sedan
Brandstof
Benzine
Kleur
Blauw
Car Store Brabant
's-Hertogenbosch, NL
Chrysler Neon NEON; 1.6I 16V 5-SP.

229.931 km - 2002 n.o.t.k.

Categorie
Sedan
Brandstof
Benzine
Kleur
Blauw
Takas Cars V.O.F.
Bergen op Zoom, NL