Citroen e-Mehari

Luxueus kamperen

Luxueus kamperen. Dat klinkt mooi, maar de term is tegenstrijdig met zichzelf. Kamperen, hoe luxueus ook, is per definitie minder comfortabel dan thuis. De charme is echter de eenvoud, het pure. Terug naar de basis. Ook pure auto's hebben zo'n aantrekkingskracht. Denk aan de Donkervoort D8, Morgan Plus/8, Land Rover Defender en... de Citroën e-Méhari.

Autotest | Citroen e-Mehari Luxueus kamperen

De Citroen e-Mehari is zonder twijfel de leukste elektrische auto van dit moment. De e-Mehari is onpraktisch, maar brengt autorijden wel terug tot de essentie. Dat geeft heel veel rijplezier.

Plus

  • heel veel rijplezier
  • uniek concept

Min

  • niet verkrijgbaar in Nederland
  • beperkte actieradius

Conclusie

Citroën heeft op het moment van schrijven minder dan duizend exemplaren van de e-Méhari gebouwd. Citroën Nederland heeft bovendien besloten om de e-Méhari niet naar Nederland te brengen omdat - we citeren - "er geen markt is voor een elektrische cabriolet".

Na een proefrit zijn de argumenten van zowel de fabrikant als de Nederlandse importeur goed te begrijpen. Door het productieaantal laag te houden hoeft niet aan alle Europese wetten voldaan te worden en kan de e-Méhari nog puurder blijven. Gezien de stevige prijs (in Frankrijk 25.000 euro) en het weer in Nederland zal de vraag naar een elektrische open auto inderdaad gering zijn.

Maar... Citroën werkt achter de schermen aan een e-Méhari met hardtop. Die versie zal wél voorzien zijn van alle wettelijke veiligheidsvoorzieningen en van iets meer luxe. Dat maakt de e-Méhari veelzijdiger en bruikbaarder. Nu is de e-Méhari als kamperen: eenvoudig en terug naar de basis. Als het pure gevoel ook met hardtop behouden blijft, dan is de e-Méhari als luxueus kamperen: van alle gemakken voorzien, maar dan om puur te genieten.

Citroen E-Mehari 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Citroen E-Mehari

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Citroen E-Mehari 30kWh ex-akku VOLLEDER

16.000 km - 2016 € 7.145,- incl. BTW

Categorie
Cabriolet
Brandstof
Electro
Kleur
Geel
Haverkamp Auto's
Teuge, NL