Triumph TR6 Fully restored condition, unique color Mallard Green

€ 33.950,-

afbeelding vergroten
Bouwjaar 21-06-1972
Categorie Oldtimer
BTW / Marge Marge Financieren
Kmstand 9.563 km
Deuren 2
Kleur Overige Bod op je auto
Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld
Motorinhoud -
Vermogen -

Triumph TR6 Fully restored condition, unique color Mallard Green


€ 33.950,-

Algemeen

Bouwjaar 21-06-1972
Categorie Oldtimer
BTW / Marge Marge Financieren
Kmstand 9.563 km
Deuren 2
Kleur Overige Bod op je auto
Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld
Motorinhoud -
Vermogen -

Aanbieder

Bedrijfsnaam Bloemendaal Classic & Sportscars
Contactpersoon Afdeling verkoop
Adres Nijverdalseweg 117d
Postcode 7461 TC
Plaats Rijssen
Provincie Overijssel
Land Nederland
GSM +31 (0)6 - 51991580 bel telefoonnummer toon telefoonnummer
Website www.bloemendaalcs.nl
E-mail e-mail sturen

Auto online verzekeren?

Bereken uw premie direct online!

Bijzonderheden meld een fout

Carrosserievorm: Cabriolet
Transmissie: 4 versnellingen, Handgeschakeld
Tellerstand: 5.942 mijlen
Motorrijtuigenbelasting: geen

Restaureren zonder te lassen...

Iedereen die wel eens een roestig restauratieobject onder handen heeft gehad weet hoeveel zorgen, tijd en geld er mee gemoeid zijn voordat alles weer als nieuw is. Als uitgangspunt moet je dus altijd de beste auto kopen die voorhanden is. Dat geldt vooral voor de carrosserie, want hierin kunnen onverwacht veel en kostbare hersteluren in gaan zitten. Dat had de eigenaar van deze prachtige 1972 Triumph TR6 destijds heel goed gezien. Het was een normaal rijdbare auto, maar wel een die om een restauratie vroeg. Dat werd uitgevoerd in de periode 2006-2007. De grootste pluspunten waren de puntgave carrosserie en chassis waar geen lasapparaat aan te pas hoefde te komen. Super uniek natuurlijk, en geheel te wijten aan de omstandigheden waarin de auto tot dan toe verkeerde, namelijk het droge klimaat van het Amerikaanse Californië. Dat de TR6 16 jaar na restauratie er nog steeds zo mooi bij staat, zegt genoeg over de kwaliteit van restauratie, maar zeker ook van de toestand waarin de auto verkeerde voordat deze vanuit Amerika naar Nederland kwam.

De strakke carrosserie zit goed in de erg mooie en chique uitziende lak, Mallard Green genoemd, of soms ook wel Mallard Blue. Dit, omdat soms zowel een groene als blauwe tint zichtbaar is, afhankelijk van hoe het licht erop valt. Deze bijzondere en zeer weinig voorkomende kleur maakt deze TR6 al uniek van aanzien.

Ook de onderkant ziet er geweldig uit. Kijk maar eens in de fotoreportage. Slechts een heel licht aangebrachte anti-corrosie laagje zorgt voor afdoende bescherming en alle oorspronkelijke lasnaden en laspunten zijn nog duidelijk zichtbaar. Zo zien we het graag. Niks verborgen onder vette tectyl, maar gewoon duidelijk de echtheid laten zien en om goed de staat van chassis en plaatwerk te kunnen constateren.

In het klassieke interieur is een hoofdrol weggelegd voor het prachtige houten dashboard. Op en top Brits, en met prachtig gepolijst hout en chroomaccenten afgewerkt. Een puur genot om zittend achter het, eveneens houten, Moto Lita stuurwiel op uit te kijken. En natuurlijk is er geen slijtage te zien aan, of barsten in stoel- en portierbekleding of dashboardtop. Echt alles verkeert in een prachtige staat.

Technisch is de TR6 destijds natuurlijk ook zeer uitgebreid onder handen genomen. Oorspronkelijk was er een versnellingsbak ingebouwd zonder overdrive, maar de kenners weten dat dit een zeer welkome aanvulling is. Dus heeft de eigenaar een volledige gereviseerde versnellingsbak met overdrive in Engeland gekocht en gemonteerd. Een prachtige en comfortverhogende optie, want het toerental zakt met ingeschakelde overdrive al gauw zo'n 600 t/min. Dat geeft meer rust met hogere snelheid en natuurlijk ook een gunstiger brandstofverbruik. Alle techniek werkt goed en er hoeft, mede door het regelmatig uitgevoerde onderhoud, niets aan

Basisdekking voor uw auto

Kies voor WA+ of All Risk en verzeker ook schade aan uw eigen auto mee.

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

  • Schade aan anderen

WA+

Beperkt Casco

  • Schade aan anderen
  • Diefstal, brand en ruitschade
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Nieuwwaarderegeling

All Risk

Volledig Casco

  • Schade aan anderen
  • Diefstal, brand en ruitschade
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Nieuwwaarderegeling
  • Schade aan uw eigen auto

E-mail aanbieder

 

Deel deze advertentie