Ducati 1098r Troy Bayliss Nr. 154 / 500 Limited

€ 35.000,-

afbeelding vergroten
Bouwjaar 2009
Categorie Sportief/race
Kmstand 7.850 km Financieren
Motorinhoud -

Ducati 1098r Troy Bayliss Nr. 154 / 500 Limited


€ 35.000,-

Algemeen

Bouwjaar 2009
Categorie Sportief/race
Kmstand 7.850 km Financieren
Motorinhoud -

Aanbieder

Bedrijfsnaam Gallery Aaldering
Contactpersoon Nick Aaldering
Adres Arnhemsestraat 47
Postcode 6971 AP
Plaats Brummen
Provincie Gelderland
Land Nederland
Telefoon +31 (0)575 - 564055 bel telefoonnummer toon telefoonnummer
Website www.gallery-aaldering.com
E-mail e-mail sturen

Motor online verzekeren?

Vergelijk meer dan 140 verzekeringsmogelijkheden
bereken uw premie direct online!

Bijzonderheden meld een fout

Segment: Supersport
Transmissie: 6 versnellingen, Handgeschakeld

Met de 1098 keert Ducati qua vormgeving, na een stilistisch uitstapje, terug naar de 'look and feel' van de 998 en diens oerversie, de 916. Dubbele platte koplampen, niet-geïntegreerde uitlaten onder het zitje en vlak, een enkelzijdige swing-arm en strak vormgegeven kuipdelen. Een slanke motorfiets die een logisch vervolg is in de historie van het merk.
De naamgeving van het model refereert, zoals meestal bij Ducati, aan de cilinderhoud. Oké, de Italianen vonden 1099 minder mooi klinken, ze maakten er dus maar 1098 van. Daar houdt het laatste beetje logica ook op want waar het bij de normale, 160 pk sterke versie nog redelijk klopt, is dat bij de 180 pk sterke 1098R niet het geval: achter het kuipwerk ligt een fantastische 1.198 cc stampende tweecilinder. Ondanks dat net wat groter motorblok weet Ducati de 1098R met 165 kilogram maar liefst 8 kilogram lichter te maken dan de reguliere versie.

In 2009, twee jaar na de introductie van het model keek Ducati terug op een waanzinnig Superbike-seizoen met Troy Bayliss als de grote kampioen van 2008. Het was tevens het laatste kampioenschap dat hij reed en dus eerde Ducati de raceheld met de "Ducati 1098 R Bayliss Limited Edition", gebouwd in een oplage van slechts 500 stuks en herkenbaar aan de fantastische kleurstelling zoals Bayliss hem reed tijdens zijn afscheidsrace op Portimão in Portugal. Veel witte lak, de Australische vlag duidelijk aanwezig en natuurlijk nummer 21. De kenner weet ongetwijfeld dat de hitteschildjes bij een Bayliss-versie van carbon horen te zijn en dat de wielen feitelijk dezelfde zijn als dat Troy Bayliss op zijn racemotor had.

Alles bij elkaar geeft het de motorfiets een unieke uitstraling. De klassieke lijnen in een moderne jas, gecombineerd met de geweldige Bayliss-livery en het feit dat de 1098S een motorfiets is die ongelofelijk dicht bij de niet straatlegale 1098RS zit waarop Bayliss kampioen werd maken dat deze uitvoering inmiddels een zeer gezochte Ducati is.
Van de 1098R werden er 500 geproduceerd en dit betreft nummer 154. Met slechts 7.850 kilometer ervaring en dat in de handen van slechts twee eigenaren is dit een zo goed als nieuwe 1098R Troy Bayliss. De originele boekjes zijn allemaal aanwezig bij de Duc en onderhoud werd door de dealer uitgevoerd. De Ducati wordt geleverd met deze schitterend klinkende carbon uitlaten maar ook met de originele uitlaten en DB-killers.
Het mag logisch klinken bij een 'fiets' als deze maar we vertellen het er toch maar even bij: ook het certificaat, de originele paddock-stand en de Bayliss-hoes zijn bij de Ducati.

Een ongekende schoonheid waarbij ook nog eens maar weinig motoren kunnen tippen aan de beleving die deze Superbike-derivaat biedt.

Basisdekking voor uw motor

Kies voor WA+ of All Risk en verzeker ook schade aan uw eigen motor mee.

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

  • Schade aan anderen

WA+

Beperkt Casco

  • Schade aan anderen
  • Diefstal, brand en ruitschade
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Nieuwwaarderegeling

All Risk

Volledig Casco

  • Schade aan anderen
  • Diefstal, brand en ruitschade
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Nieuwwaarderegeling
  • Schade aan uw eigen motor

E-mail aanbieder

 

Deel deze advertentie